Voor organisaties

Mensen met een leesbeperking in Nederland

Nederland telt meer dan 1,5 miljoen mensen die niet of slechts met grote moeite op de gebruikelijke manier kunnen lezen. Zo zijn er al meer dan 300.000 blinden en slechtzienden en ruim 600.000 dyslectici.
De CBB en Dedicon, de twee organisaties achter De Leesbutler, zetten zich al jarenlang in om deze doelgroep te voorzien van toegankelijke informatie.
In het online portaal De Leesbutler hebben zij hun krachten gebundeld om nog meer mensen te kunnen bereiken op één centrale en herkenbare plek.

Is uw informatie al toegankelijk?

Het VN-verdrag wijst organisaties op hun plicht om mensen met een (lees) handicap gelijk te behandelen. Maar los daarvan zou u deze grote doelgroep sowieso niet over het hoofd willen zien, toch?
De Leesbutler kan u helpen met het toegankelijk maken van magazines, boeken, brochures en ander informatiemateriaal. Zo kunt u in de toekomst al uw bestaande én nieuwe klanten bereiken. 
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via verkoop@leesbutler.nl om ook uw informatie in braille, grootletter, digitale of gesproken vorm beschikbaar te stellen.

Over CBB

De CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, zet zich vanuit een christelijke identiteit in om de wereld van blinden en slechtzienden te vergroten. Onder meer door informatie en lectuur zoals boeken en tijdschriften in passende leesvormen aan te bieden. Hierdoor kunnen mensen met een leesbeperking blijven lezen en meedoen aan het kerkelijk en maatschappelijk leven! Bezoek de website van de CBB voor meer informatie of contactinformatie

Over Dedicon

Dedicon maakt informatie leesbaar, zichtbaar, hoorbaar of voelbaar voor mensen met een leesbeperking. Waarom? Omdat wij geloven in een samenleving waarin iedereen volwaardig moet kunnen meedoen. En toegang tot informatie is daarbij essentieel. Dedicon maakt het mogelijk!
Bezoek de website van Dedicon voor meer informatie over onze dienstverlening of onze contactgegevens.