Een historisch overzicht van de verhouding tussen de opleiding van blindengeleidehonden, de blinde gebruikers en de belangenorganisaties.

Blindengeleidehonden, een geschiedenis over hun bazen en baasjes

€ 0,00

Auteur: Ad van der Waals
Over de geschiedenis van de opleiding van blindengeleidehonden en over die van belangenorganisaties is in de loop der jaren best veel geschreven. Maar daarin komt nauwelijks ter sprake hoe de verhouding van de blinde gebruikers en hun organisaties met de geleidehondenopleidingen was.
Ad van der Waals, sinds 1984 werkzaam geweest bij organisaties van en voor mensen met een visuele beperking, dook de geschiedenis in van de honden, hun baasjes en de bestuurders van de belangenorganisaties. Hij verhaalt over concurrentie, keurmerken, conflicten en kwaliteit sinds de oprichting van de eerste hondenschool in 1935. Het manuscript van 14 beknopte hoofdstukken gaat over de geschiedenis van de voorziening, maar ook over opvattingen en conflicten over medezeggenschap, regelgeving, eigendom, filantropie en financiering. Het is het verhaal van grote en soms zeer kritische betrokkenheid van blinden bij de voorziening die voor hun mobiliteit en zelfstandigheid van groot belang is.

Leverbaar als

Specificaties

Taal: 
Nederlands
Onderwerp: 
Geschiedenis
Doelgroep: 
Volwassen
Volumes: 
Braille - A4: 1 band
Digitale tekst - Online: 1 word-document
Gesproken - CD: 1 cd
Gesproken - Online: 1 minuut, streaming CBB
Verklaring leesbeperking verplicht: 
Nee
Artikelnummer: 
967
Jaar van uitgifte: 
2021
Leverancier: 
CBB